Skyer over byen

About this album:

Dette albumet er Jonas Sjøvaags første norske fullengder og er en ambisiøs reise gjennom ulike tilstander, hverdagslige og introverte, utadvendte, flate og håpefulle. Tekstene presenteres over komposisjoner som er vevd sammen av en rekke forskjellige inspirasjonskilder, noe som er helt naturlig fra en musiker og komponist med en såpass variert bakgrunn som tilfellet er her.

Sjøvaag er ellers slagverker og komponist, kjent for sitt samarbeid med Karl Seglem, i trioen Eple Trio, med Andreas Ulvo og Sigurd Hole, og har hatt popen som hobbyvirksomhet siden 2003, primært gjennom arbeid med ensemblet Navyelectre.

'Skyer over byen' består av 8 spor, alle med tekst, komposisjoner, arr og mix av Jonas Sjøvaag.

Albumet sorterer tidvis under norske viser, noen ganger under spoken word, men hovedsakelig under sekkebegreper som “alternativ”, “indie” og kanskje også “rock”. Uansett hva det er kan man i hvert fall si at tekstene har fått god plass, og at disse i stor grad har fått forme lydbildet og uttrykket.
Tematisk er dette relativt korte betraktninger og tanker fra en by, som sammen danner et større bilde. De kan tolkes som en livets reise fra start til slutt, og på den måten betraktes i lys av store eksistensielle spørsmål, eller de kan ses på som abrupte tekster som hver for seg er en betraktning av en av hverdagens trivialiteter.

Release date: 
2017

Appearing as

Composer, writer, singer, Drummer, Arranger, Producer, mix & mastering engineer, album artwork

Tracklist:

# Title Composer
1 Dager Jonas Sjøvaag
2 Et liv til Jonas Sjøvaag
3 f&D Jonas Sjøvaag
4 Kommer aldri frem Jonas Sjøvaag
5 Skyer over byen Jonas Sjøvaag
6 Svevestøv Jonas Sjøvaag
7 Nærmere enn nå Jonas Sjøvaag
8 To planeter i samme bane Jonas Sjøvaag