To planeter i samme bane, single - Jonas Sjøvaag - SHPWRK012

About this album:

Dette er Jonas Sjøvaags debut som visesanger med sangen ”To planeter i samme bane”, og han står frem som en artist forankret i den norske visetradisjonen anført av Lillebjørn Nilsen, Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg og Odd Nordstoga. Med et billedrikt tekstmateriale som henvender seg til et voksent publikum, tar Sjøvaag visesangen tilbake til Østlandet og synger om et hverdagsliv de fleste kan kjenne seg i igjen i. Det er en sang om der glasset er halvfullt snarere enn halvtomt, der det viktigste er menneskene rundt oss, og om en hverdag som blir avbrutt av plutselige innfall.

Jonas Howden Sjøvaag, kjent som komponist og slagverker i Eple Trio, en av norges mest interessante pianotrioer, har brukt 2015 godt. Den stillfarne utgivelsen av mesterverket Navyelectre Large Ensemble markerte starten på året, ble fulgt av innspilling og utgivelse av albumet ’Ancient Land, New Territory’ med bass-maestro Arild Andersen, og ledet frem til innspilling av denne første singelen i et nytt, norsk viseprosjekt.

2016 starter dermed passede nok med et dansbart 16-beat som drar oss inn i en hverdagsfortelling der det viktigste er menneskene rundt oss, og dagliglivet, med stemninger som er gjenkjennelige for de fleste, har fått hovedprioritet.

Sjøvaag har tidligere vært aktiv i Navyelectre, et orkester med variert besetning som opp gjennom årene har høstet lovord i inn- og utenlandsk presse for både live-opptredener og utgitte album. Han er også mannen bak flere andre ensembler som spenner fra jazz, til elektronisk pop, via improvisasjonsmusikk til avant-garde tradisjonsmusikk, og nå til slutt er han altså debutant, på norsk, med låta ’To planeter i samme bane’.

For mer informasjon om Sjøvaag, andre prosjekter osv, gå til www.jonassjovaag.no

Release date: 
2016

Appearing as

Drummer, Composer, Arranger, Vocals, Piano, Designer, Keys, Label manager, Producer

Tracklist:

# Title Listen Length Composer
1 To planeter i samme bane 4:17 Jonas Howden Sjøvaag